Art Gallery by Bert Otto

Hoofdthema’s zijn: Nautisch/Maritiem en Theater Schilderijen.
Contempory Art
In zijn nautische werk grijpt Otto terug op een oer thema dat in de poëzie, literatuur en schilderkunst een eeuwenlange traditie kent en omgeven is van dromen, sentimenten en angsten. Otto’s werken nodigen uit tot mijmeren over leven, dood, eindigheid en oneindigheid en laten de gebalde krachten van natuur en schilderkunst ervaren. De schilder kan de zon laten schitteren in kleuren rood, geel, oker en blauw. Hij kan een storm oproepen met woeste gebaren van kwast, paletmes en centimeters dikke verf op doek.

De schilderingen van kalme en ontembare azuurblauwe en kleurlaaiende zeeën zijn registraties van o.a. eigen waarnemingen, maar verbeelden tegelijkertijd de gesteldheden van zijn persoonlijk gemoed. Ze staan dan ook in de traditie van de abstract-expressionistische schilderkunst die in de jaren vijftig in Nederland zijn ingezeten aangevoerd en nu mede door Otto weer aan zijn opmars bezig is. Een aan de werkelijkheid ontleende voorstelling dwingt hem om gerichte keuzes te maken tijdens het werken op doek. Bert Otto startte 2002 bij de Watersport Vereniging de Bommeer met zijn eerste expositie en exposeert sindsdien in binnen- en buitenland. Zijn werk was te zien bij RotownArt in Rotterdam en in het voormaligete Vlaardingen, en in diverse galeries, tentoonstellingsruimte (privé als overheid) en Kunstuitlenen. 

Hij was meerdere keren voor de TV te zien, en verder wordt er in de media ruim aandacht geschonken aan de werken. Bert is een van de geselecteerde waarvan een werk in het regerings gebouw van de tweede kamer in s’Gravenhage hangt . Tevens was hij een van de geselecteerde (uit 3165) voor het TV programma Het Vierkante Ei 2007. Veel van de werken zijn in handen van collectioneurs en in collecties van privé personen en bedrijven, in zowel in Nederland als daar buiten (Duitsland, Zwitserland, Engeland en Amerika).
Een van zijn werken is opgenomen in de collectie van het Hide and Time Museum in Great Yarmouth (uk)

Moderne Theater  

Maritiem kunst

Algemeen

Kunstlease

Webshop

Leveringsvoorwaarden

Info

Privacybeleid

Cookies

Contact

Contact

Bert Otto

Maassluis

06 18612669